WHIP MASTERS INSTRUMENTALS VOLUME 3 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook

Het retroplatenlabel ‘Atomicat Records’ bracht onlangs de ook door ondergetekende voor ‘Rootstime’ gerecenseerde verzamelalbums “Whip Masters Instrumentals – Volume 1” en “Whip Masters Instrumentals – Volume 2” uit, de eerste twee platen in een driedelige serie met volledig instrumentale nummers uit de jaren ’50 en ’60 die verzameld werden door Dee Jay Mark Armstrong.

Deze trilogie wordt nu vervolledigd met een derde cd in deze reeks, een album dat vanzelfsprekend “Whip Masters Instrumentals – Volume 3” als titel kreeg en waarbij net als bij de twee voorgangers de overgrote meerderheid van de nummers ongekend is, zelfs bij de meer ervaren muziekliefhebbers die zich al eens in de geschiedenis van de instrumentale muziek hebben verdiept.

Tussen de dertig tracks op deze plaat noteren we nummers in diverse muziekstijlen zoals Western Swing, surfrock, R&B, rock’n’roll en rockabilly. Obscure tracks van bekende en minder gekende vertolkers volgen elkaar op bij deze verzamelaar. Gekende namen die ons opvielen zijn die van ‘The Crystals’, ‘Bill Haley and His Comets’, Larry Collins en Bo Diddley.

Het gros van de tracks zijn op gitaren, piano of door blazers gespeelde swingende rock’n’roll-nummers zoals we die kennen van ‘The Shadows’, ‘The Champs’, ‘Booker T. & The MG’s’ of Chet Atkins. Maar de meeste instrumentaaltjes zijn ook voor ons leuke nieuwe verrassingen, zoals “Penetration” van ‘The Pyramids’, “Jack The Ripper” van ‘The Surfaris’, “Fireball” van ‘The Fireballs’ of het op zydeco-accordeonmuziek gespeelde “Teen-Age Boogie” van ‘Peace River Rangers feat. Bob Regan’. Op de audiovideo’s bij dit verhaal kunt u ter kennismaking met dit album luisteren naar twee nummers: “A Rockin’ Little Tune” van ‘Bill Haley and His Comets’ en “Congo” van Bo Diddley.

(valsam)